A Siniat NIDA Hydro gipszkarton lap üvegszálas alapú bevonatának köszönhetőn rendkívül vízálló, magját pedig olyan szerekkel látták el, amelyek csökkentik a víz felszívódását, kiküszöbölik a penész képződését és növelik a tűzállóságát is. Ennek köszönhetőn a Siniat NIDA Hydro lemez nedvszívó képessége 3% alatti, így kültéren is használható szigetelésre és teljesíti az EN 15283-1 szabvány követelményeit.

NIDA Hydro rendszer elemei

Ahhoz, hogy a rendszer megfeleljen a követelményeknek NIDA Hydro gipszkarton mellett a további termékek beépítése szükséges:

  • NIDA Hydromix hézagológipsz,
  • üvegszálas szalag
  • külső környezeti tényezőknek ellenálló profilok és fém tartozékok.

NIDA HYDRO LEMEZ ALKALMAZÁSA

Felvihető rá a külső vakolat és más szerkezetek, pl. alumínium panelek is rögzíthetőek rajta.

NIDA Hydro gipszkarton, mint ereszdeszkázat és külső függesztett álmennyezet: A NIDA Hydro lemezből készült ereszdeszkázat ill. függesztett álmennyezetet, ezt minden esetben felületkezelni kell NIDA Hydro lemezhez rögzíthető homlokzati ásványgyapot vagy polisztirol is.

NIDA Hydro lap a cementkötésű lap alternatívája

NIDA Hydro lap kiváló alternatívája a cementkötésű lapoknak – súlya csak 10,8 kg/m2, ami megkönnyíti a szállítást és tárolást.

A lap kiválóan alkalmazható hangszigetelésre. Nagyon alacsony vízfelvételi képessége révén minimális a lineáris tágulása, így elegendő a dilatáció 15 méterenkénti képzése, A lemez rögzítése hagyományos módon történik, ami jelentősen megkönnyíti a szerelés folyamatát.