MELYIK SZIGETELŐANYAG MIT TUD?

Az épületek szigetelése alapvetően háromfajta lehet: nedvesség elleni szigetelés, hőszigetelés és hangszigetelés. A gyártók egyre újabb technológiákkal rukkolnak elő, így ma már számos szigetelőanyag közül választhat, legyen az üveggyapot, kőzetgyapot, hungarocell vagy cellulóz.

Az üveggyapot szigetelés jó hőszigetelő, tűzálló, alaktartó, relatíve olcsó, ám belégzése nem ajánlott és érzékeny a párára. A kőzetgyapot szigeteléssel biztonságos, tűzgátló rendszert építhet ki, amely jó hang- és hőszigetelő, páraáteresztő és víztaszító, ám belégzése veszélyes, alakját elvesztheti és árfekvése is magasabb. Ha hungarocell szigetelést választ, könnyen alakítható, egyszerűen beépíthető, jó hőszigetelő anyaggal dolgozhat, amely azonban párazáró, a szerves oldószerek károsíthatják és befedetlenül tűzveszélyes. A cellulóz szigetelés előnye, hogy környezet- és egészségkímélő, elkerülik a rágcsálók, hézag- és résmentes szigetelést tesz lehetővé, de nagy a vízfelvétele és a drágább kategóriába tartozik.

Nem tud dönteni? Keressen minket és segítünk kiválasztani a legmegfelelőbb szigetelőanyagot!

URSA SZIGETELÉS

Ursa szigetelőanyagokHő- és hangszigetelés valamint tűzvédelem céljára az URSA termékek széles választékát illetve ezek kombinációját kínáljuk. A hagyományos ásványgyapot (üveggyapot), és az extrudált polisztirol keményhab mellett már az üveggyapotok új, formaldehidmentes, környezetbarát generációjából is választhat szigetelőanyagot. A könnyen vágható, beépíthető, méret-és formatartó, kiváló tűzvédelmi tulajdonságokkal rendelkező szigetelőanyagok a legtöbb igényt kielégítik mind a magasépítés, mind a mélyépítés, illetve a mennyezetek, falak, padlók technológiai szigetelése területén. A népszerű üveggyapot szigetelők tekercses és táblás, csupasz és kasírozott formában is elérhetők.

ursa technológiai szigetelések

Link: www.ursa.hu

ROCKWOOL SZIGETELÉS

Rockwool szigetelésA Rockwool kőzetgyapot szigetelést az építőipar bármely területére ajánljuk. A modern ipar számos ágazatában közkedvelt szigetelőanyag. A kőzetgyapot előnyös tulajdonságai lehetővé teszik a felhasználását olyan helyeken, ahol követelmény a szerkezet tartóssága, a tűzbiztonság vagy az akusztikai szigetelés. Ipari felhasználása mellett lakásépítésnél lapos- és magastetők, külső és belső falak, padlók, födémek valamint kémények szigeteléséhez egyaránt használható.
A tűzálló, A1 besorolású (nem éghető) termékek hőátvezetési értéke rendkívül alacsony, szálasított ásványi alapanyaguknak köszönhetően pedig hosszú, gyakorlatilag kortalan élettartamúak! Minden termék hidrofobizált, azaz víztaszító kivitelben készül. A Rockwool szigetelés olyan választás, amely hosszútávra biztosítja az egyre dráguló energia megőrzését!

Rockwool

Link: www.rockwool.hu

SOLFLEX SZIGETELÉS

Solflex szigetelésA magyar gyártmányú SOLFLEX fóliák hazai gyártási szabadalom alapján készülnek. A termékekben a gyártó az oxidmentes alumínium hővisszaverő tulajdonságát használja ki. A termékek előállításánál mikrorétegű poliészter, polipropilén és polietilén fóliákat laminálnak alumínium fóliával. Felhasználásával nemcsak jelentős energia-megtakarítást érhet el, hanem komfortérzet-javulást is.
Az alumínium kasírozású szigetelő fóliát gipszkarton szerkezetekhez, tetőkhöz, padlókhoz és aljzatokhoz egyaránt ajánljuk. Választhat nyári hővisszaverő tetőfóliát, téli párazáró alátétfóliát, a kettő tulajdonságot egyesítő „lélegző” fóliát illetve hőtükrös fóliát, amellyel elérhető, hogy a falak helyett a szoba légterét fűtse.

Link: www.solflex.hu

ISOVER SZIGETELÉS

Isover szigetelésAz ISOVER az üveggyapot előnyeit használja ki hő- és hangszigetelő termékeiben. Az üveggyapot fő alapanyaga a homok, melyhez újrahasznosítható üveget és salakosító adalékokat – például nyers szódát – adagolnak. Ezek az alapanyagok természetesen számos olyan tulajdonságot kölcsönöznek a termékeknek, melyek elengedhetetlenek az épületeknél, úgy, mint tűzállóság, rothadásmentesség. Iroda- és lakóépületek esetében a fal, válaszfal, a tető, a padló, a fűtő- és szellőzőcső szigeteléséhez, míg kereskedelmi és ipari épületeknél fal és tetők hang- és hőszigeteléséhez, szendvicspanelekhez, valamint fém és akusztikai álmennyezetek szigeteléséhez használhatja. Tetőtér-beépítések, emeletközi födémek, homlokzatok, lábazatok hőszigetelésénél is ajánlott.

Isover üveggyapot szigetelőanyagok

Link: www.isover.hu