Hatékony hő- és hangszigetelő anyagok

Tecsound

Tecsound hangszigetelésA Tecsound SY új alternatívát kínál a profi hangszigetelés terén: ez a szintetikus anyagú, nagy testsűrűségű hangszigetelő membrán kitűnő hangszigetelést biztosít a különböző épületelemekben. A termék bitumenmentes, polimer bázisú, öntapadó rétege pedig közvetlen felhasználást tesz lehetővé a legtöbb épületelem esetében.

A Tecsound hangszigetelés előnyei, felhasználási lehetőségek

  • Gátolja a léghang terjedését kis testtömeggel rendelkező felületek (pl. könnyűszerkezetű elválasztó falak) esetében.
  • Gátolja a léghang terjedését mennyezetek, könnyű szerkezetű tetők esetében.
  • A födém és padlóréteg közé helyezve mérsékli a kopogó hangokat minden fajta padlónál.
  • Csökkenti a fémfelületeken keletkező rezgéseket.
  • Hangelnyelő anyaggal kombinálva kiváló akusztikai tulajdonságokkal rendelkezik.
  • Felhasználási területe igen széles, ipari területen belül alkalmazható kabinok hangszigeteléséhez, valamint géptermek, ereszcsatornák szigeteléséhez, fém felületek rezgés csökkentéséhez, stb.

Tecsound membrán hangszigeteléshez

Link: http://www.texsa.com

SilentPET

silentpet-logoSilentPET egy olyan környezetbarát termék, mellyel a nyugalmat ellazulva élvezheti. SilentPET-Válaszfalakkal kialakítható magánszféra, valamint egy nyugodt, kellemes térérzet. A legegyszerűbb kivitelezés teszi a SilentPET termékeket tökéletes AKUSZTIKAI megoldássá. SilentPET®-Elemek nagy részben újrahasznosított PET-Palackokból készülnek.

silenpet

Link: http://www.silentpet.com/


RIGIPS gipszkarton

rigips_logoA RIGIPS kiváló minőségű gipszkarton termékei 2010-ben elnyerték a Magyar Termék Nagydíjat, ami sokat elmond ezekről az anyagokról. A RIGIPS által gyártott gipszkarton:

  • Nagyfokú terhelhetőség: a gipszkarton fal akár 50 kg / nm súlyterhelést is elbír.
  • Nem éghető (éghetőségi besorolása A2): a Rigips gipszkarton speciális anyagszerkezetének köszönhetően kristályos formában megköti a vizet, ami tűz esetén párologni kezd, így a felszabaduló vízgőz lassítja a tűz terjedését.
  • Remek hangszigetelő: a gipszkarton álmennyezetek és válaszfalak – a lapok közé helyezett szigeteléssel – nagymértékű hanggátlást biztosítanak, így ideálisak a hangszigeteléshez.
sample_rigips


ECOPHON

logo_ecophonAkusztikus álmennyezeti lapok, és falburkolatok. Alapanyaguk sűrített üveggyapot, speciális gyantakötéssel, felületükön üvegfátyol, illetve üvegszövet kasírozással, speciális esetben textil vagy perforált acéllemez bevonattal. Az Ecophon lapok akutex festése egyedülálló, mikroperforált. Alkalmazhatók irodákban, oktatási intézményekben, gazdasági és egészségügyi létesítményekben, uszodákban és minden egyéb olyan épületben, ahol az esztétikum és a beszédérthetőség alapkövetelmény.

sample_ecophon


ARMSTRONG

logo_armstrongÁsványi szálas álmennyezeti termékcsalád – megoldást kínál minden álmennyezeti igényre. Komplett rendszer hő- és hangszigeteléshez, melyben a változatos megjelenésű lapok az egyszerűtől a rusztikusig, többféle méretben és élmegoldással kaphatók. Az adott igények ismeretében többféle tűzállóságú, nedvességállóságú lapcsaládból lehet választani, természetesen a kívánt akusztikai tulajdonságokat is figyelembe véve.

sample_armstrong