HATÉKONY HŐ- ÉS HANGSZIGETELŐ ANYAGOK

Zajos a szomszéd? Lehallatszik az emeletről a léptek dobogása? Sajnos a nem megfelelő hangszigetelés még az újépítésű lakásoknál is gyakori probléma. Sokszor hiába felelnek meg az épületek az MSZ 04-601-3:1988 szabványban meghatározott hanggátlási követelményeknek, a hétköznapi tapasztalatok alapján ez gyakran kevésnek bizonyul – vagy nem is teljesül maradéktalanul. Persze azt is számításba kell venni, hogy mindenkinek más a zaj ingerküszöbe. Ha nem magunk építjük a házunkat, hanem készen kapjuk, utólagos hangszigetelő megoldáshoz kell folyamodnunk. Ugyanakkor nem mindegy, hogy mit akarunk hangszigetelni: könnyűszerkezetes válaszfalat, téglafalat, födémet, tetőteret vagy strangot.

Mi a hangszigetelés terén profi gyártók termékeit kínáljuk, így biztos, hogy Ön is megtalálja azt, amire szüksége van.

ECOPHON

A svéd cég, a Saint-Gobain gyártotta Ecophon márkajelzésű akusztikus álmennyezeti lapok, és falburkolatok alapanyaga sűrített üveggyapot, speciális gyantakötéssel, felületükön üvegfátyol, illetve üvegszövet kasírozással, speciális esetben textil vagy perforált acéllemez bevonattal. Az Ecophon lapok akutex festése egyedülálló, mikroperforált. Alkalmazhatók irodákban, oktatási intézményekben, gazdasági és egészségügyi létesítményekben, uszodákban és minden egyéb olyan épületben, ahol az esztétikum és az akusztika alapkövetelmény. Az Ecophon Master lapokkal olyan álmennyezetet építhet, amely elősegíti a beszédérthetőséget például osztálytermekben, tárgyalókban. A rendszer három különböző hangelnyelési tulajdonsággal kapható, amelyeket külön vagy kombinálva is lehet alkalmazni, a helyiség típusától függően.

sample_ecophon

Link: www.ecophon.com

TECSOUND

Tecsound hangszigetelés

A Tecsound SYegy nagy testsűrűségű, polimer bázisú, bitumenmentes, szintetikus hangszigetelő membrán, amely kiváló hangszigetelést tesz lehetővé. Szövetszerű felületét polipropilén réteggel vonták be, amely javítja a membrán szakítószilárdságát, és egyúttal védőfelületet is képez. Gátolja a léghang terjedését mennyezetek és kis testtömeggel rendelkező felületek esetében, mérsékli a kopogó hangokat, csökkenti a fémfelületeken keletkező rezgéseket, hangelnyelő anyaggal kombinálva kiváló akusztikai megoldás. Előnye, hogy hajlékony, párazáró, jól tapad, könnyen szabható, ellenáll a hőmérséklet-ingadozásnak. A Tecsound SY elnevezésű termék még egy öntapadó réteggel is rendelkezik, amely elősegíti a közvetlen felhasználást a legtöbb épületelem esetében.

A Tecsound hangszigetelés előnyei, felhasználási lehetőségek

  • Gátolja a léghang terjedését kis testtömeggel rendelkező felületek (pl. könnyűszerkezetű elválasztó falak) esetében.
  • Gátolja a léghang terjedését mennyezetek, könnyű szerkezetű tetők esetében.
  • A födém és padlóréteg közé helyezve mérsékli a kopogó hangokat minden fajta padlónál.
  • Csökkenti a fémfelületeken keletkező rezgéseket.
  • Hangelnyelő anyaggal kombinálva kiváló akusztikai tulajdonságokkal rendelkezik.
  • Felhasználási területe igen széles, ipari területen belül alkalmazható kabinok hangszigeteléséhez, valamint géptermek, ereszcsatornák szigeteléséhez, fém felületek rezgés csökkentéséhez, stb.

Tecsound membrán hangszigeteléshez

Link: www.texsa.com

SILENTPET

silentpet-logo Ezzel a hangszigetelő módszerrel úgy építheti be a csöndet az otthonába, hogy közben a környezetet is kíméli. A válaszfalként és térelválasztóként is használható SilentPET® elemek ugyanis újrahasznosított PET-palackokból készülnek. A begyűjtött műanyag palackokból szálakat képeznek, amit aztán hangszigetelő rendszerek kivitelezéséhez használnak fel. Ez a hangszigetelő anyag nem okoz egészségügyi problémákat, szagmentes, nem párolog, és nem irritálja a bőrt. Az így készült zajelnyelők felhasználhatók óvodákban, iskolákban, állandó emberi tartózkodásra alkalmas helyiségekben. Akusztikai értékei és hangelnyelő képessége kiváló, hatékonyságát a DIN EN ISO 354 teszt is tanúsítja.
silenpet újrahasznosított hangszigetelők

Link: www.silentpet.com

RIGIPS GIPSZKARTON

rigips_logo

A kellemetlen zajnak a legegyszerűbben építőlemezekkel burkolt, üreges szerkezetekkel állhatjuk útját. Ezek egyrészt a rögzített lapok rezgése, másrészt az üregbe épített ásványgyapot hangszigetelés révén csökkentik a zajszintet. A Rigips gipszkarton álmennyezetek és válaszfalak épp így viselkednek – nagymértékű hanggátlást biztosítanak, így ideálisak a hangszigeteléshez. Az egy lakás helyiségei közötti hangszigetelési követelményt már a normál 12,5 mm-es Rigips lapokkal burkolt, ásványgyapot szigeteléssel ellátott gipszkarton válaszfal is teljesíti. A Rigips korszerű igényeknek megfelelő fejlesztése a hanggátló gipszkarton építőlemez, a Blue Acoustic, ami gipszkartonok alkalmazásával még magasabb hangszigetelési értéket képes biztosítani. Felhasználási terület: irodák, szállodai szobák, lakások.

  • Nagyfokú terhelhetőség: a gipszkarton fal akár 50 kg / nm súlyterhelést is elbír.
  • Nem éghető (éghetőségi besorolása A2): a Rigips gipszkarton speciális anyagszerkezetének köszönhetően kristályos formában megköti a vizet, ami tűz esetén párologni kezd, így a felszabaduló vízgőz lassítja a tűz terjedését.
  • Remek hangszigetelő: a gipszkarton álmennyezetek és válaszfalak – a lapok közé helyezett szigeteléssel – nagymértékű hanggátlást biztosítanak, így ideálisak a hangszigeteléshez.

sample_rigips

Link: www.rigips.hu

ARMSTRONG

logo_armstrong

Az Armstrong kínálatából ásványi szálas, fém és fa akusztikus álmennyezeteket választhat. Az ásványi szálas álmennyezeti termékcsalád megoldást kínál minden álmennyezeti igényre. Komplett rendszer hő- és hangszigeteléshez, melyben a változatos megjelenésű lapok az egyszerűtől a rusztikusig, többféle méretben és élmegoldással kaphatók. Igazán izgalmas térkialakítást és üdítő látványt tesz lehetővé a téglalap alakú álmennyezeti lamella hullámos élképzése. Az adott igények ismeretében többféle tűz-, és nedvességálló lapcsaládból választhat, természetesen a kívánt akusztikai tulajdonságokat is figyelembe véve. Az Armstrong hangszigetelő megoldását akkor ajánljuk, ha burkolat nélküli födémszerkezetű épületen dolgozik és esztétikailag előnyös, ugyanakkor akusztikailag komfortos megoldást keres. A könnyebb felszerelés kedvéért két előregyártott méretben, gyárilag beépített függesztő spirálokkal kapható.

sample_armstrong

Link: www.armstrong.com